ЗООГЛЕЯ - иммунитет / здоровье / долголетие
 древние, уникальные уксусные матки, культивируемые народами Тибета, бережно хранимые до наших дней
русский / українська

◊  молочный гриб   ◊  морской рис   ◊  чайный гриб  ◊

Акция! Мы проводим распродажу тибетского молочного гриба со скидкой 50 грн. Сегодня
молочный гриб можно купить у нас по цене  150  
100 гривен с доставкой по всей Украине.


доставка и оплата

купити молочний тибетський кефірний гриб

дерев'яна ложка молочного тибетського гриба Неповторність кефірного зооглея полягає в тому, що на відміну від звичайного кисляка, сквашуючи молоко тибетським грибом, Ви отримуєте продукт насичений життєдайними біфідобактеріями і лактобактеріями. Гриб являється природним антисептиком хвороботворних бактерій і засобом відновлення організму від дії антибіотиків. Молочний гриб можна купити, як для лікування багатьох індивідуальних захворювань, так і для профілактики захворювань, пов'язаних з дисбактеріозом організму і, як наслідок: зброя, зміцнююча імунітет, здоров'я; зілля, що продовжує життя .

купа тибетського молочного гриба в прозорій скляній мисці Кефірний гриб купують, як засіб для схуднення, оскільки насичене корисними мікроорганізмами тіло людини не відчуває щоденно звичного почуття голоду. Також молочний гриб є прекрасним натуральним засобом очищення і детоксикації всіх органів травної системи, як від токсинів, так і від каміння та інших відкладень. Використовувати продукт кефірного гриба можна і в косметичних цілях для шкіри і волосся. Кефір тибетського гриба є нескінченним джерелом вітамінів групи «B» («Б»). Одного разу погодившись купити молочний гриб, Ви зможете щодня насолоджуватися оригінальним смаком густого, домашнього кефіру. Ну а коли гриб підросте, він стане ще й корисним подарунком для ваших улюблених рідних і близьких.


ложка тибетського молочного гриба на тлі металевої каструлі з грибом

тибетський молочний гриб купити зараз за ціною

Здійснивши перехід за посиланням купити, ви вже зараз можете замовити порцію унікального молочного гриба і придбати тут в Києві зооглея «тибетський молочний гриб». Вкрай корисний кефірний древній тибетський гриб можна купити навіть з доставкою додому практично по всіх містах України за ціною нашої компанії, яка в даний момент становить

Ціна: 100 гривень

кефірний тибетський молочний гриб купити

Тибетський молочний (кефірний) гриб

Молочний гриб відомий під йменуванням тибетський гриб, гриб індійських йогів, тайський (китайський) молочний (кефірний) гриб (грибок): величають тибетський молочний гриб або попросту кефірний гриб.

Тибетський молочний гриб здатний здивувати Вас своєю цілющою силою: він виліковує безліч найбільш поширених у світі захворювань (а якщо бути точнішим, то усуває самі причини цих захворювань), відновлює здоров'я і продовжує здорове життя на роки і десятиліття. До того ж він сприяє омолодженню шкіри і набуття життєвої сили волосся.

Тибетський грибок - це природні живі ліки, що пройшли випробування часом, вони дбайливо передавалися з покоління в покоління і сьогодні їх допомога дуже важлива для нас. Вони є повною протилежністю тим синтетичним медичним лікам і фармацевтичним препаратам, які досліджували і випробовували протягом лише декількох останніх років. Живі ліки є абсолютно нешкідливими і безпечними для організму людини, адже не даремно говорили наші предки, що природа служить людині лише для її блага, а нашкодити своєму здоров'ю здатні тільки ми самі.

Зовні молочний гриб являє собою шаровидне формування 2-30 мм в діаметрі. Грибок росте і ділиться.

повернутись наверх

інструкція приготування тибетського кефіру і догляд за грибком

Нижче наведена не складна інструкція з приготування на основі грибочка кефіру та догляду за ним.

I. Молочний грибок розміром дві столові ложки залити 800 мл молока кімнатної температури і залишити на 24 години краще в темному місці і при кімнатній температурі. Так потрібно робити один раз на добу. Залите молоко повністю сквашується через 12-30 годин. Ознакою повного квашення є поява нагорі густого шару, в якому знаходиться гриб. Кефір вживають як 12-годинної витримки, так і більш зрілий, залежно від Ваших смаків і бажання використовувати грибок з метою оздоровлення і лікування захворювань.

II. Сквашене молоко проціджують через капроновое дрібне ситечко і вживають в їжу.

III. Після проціджування гриб трохи промивають від залишків сквашеного молока під струменем чистої води кімнатної температури прямо в цьому ситечку. Не використовуйте будь ласка занадто холодну або гарячу воду, інакше ваш грибок може загинути. Пам'ятайте, що він живий!

IV. Потім помістіть його знову в банку і залийте новою порцією молока. Не потрібно закривати банку кришкою (банку можна накрити марлею). Гриб повинен дихати.

ВАЖЛИВО:
Молоко беріть виключно питне пастеризоване або натуральне. Уникайте відновленого молока, (інформація про це вказується на пакеті), молока тривалого зберігання (найчастіше воно продається в коробках), соєвого. Можна використовувати і козяче і коров'яче молоко. При проціджуванні і промиванні краще не користуватися металевим посудом, краще скляний, пластмасовий або керамічний. Посуд для роботи з тибетським кефірний грибком не потрібно мити з миючими хімічними засобами, щоб їх залишки не залишалися на посуді. Якщо щодня гриб не промивати і не заливати свіжим молоком, то він не буде розмножуватися і стане коричневого кольору, він втратить цілющі властивості і навіть може загинути. Якщо Ви не зможете з якихось причин вжити кефір через добу, то можете поставити банку з грибком в холодильник на нижню полицю, тоді процес утворення кефіру сповільниться. Якщо ж Вам необхідно зробити більш тривалу перерву в лікуванні, або поїхати на кілька днів (не більше 3-5 днів), то Ви можете помістити його в банку більшого об'єму (наприклад, 3-х літрову). Залити молоком навпіл з водою, і, не закриваючи кришкою, поставити в темне прохолодне місце або в холодильник. Після кожного 3-денного зберігання в холодильнику треба давати грибу повноцінне сквашування молока в кімнатній температурі.

повернутись наверх

інструкція вживання кефіру молочного гриба

Вживати кефір тибетського молочного гриба потрібно за такою інструкцією:

Кефір вживають по 200-250 мл 1-2 рази на добу. Краще це робити ввечері перед сном за 30-60 хв (бажано на порожній шлунок) або вранці натщесерце за 30 хв до їди. Його рекомендується приймати протягом 20 днів, потім зробити перерву на 10-20 днів, щоб не відбувалося звикання організму, потім знову повторювати за цією схемою.

Курс лікування становить один рік.

В перші 10 днів вживання кефіру тибетського грибка різко підвищується активність кишечника, поліпшується видільна функція організму, посилюється газоутворення. У хворих кам'яною хворобою можуть з'явитися неприємні відчуття в області печінки, нирок, в підребер'ї, часте сечоспускання. Через 12 днів реакції в організмі припиняться, настане поліпшення загального стану, підвищиться настрій і загальний тонус, у чоловіків підвищиться статева активність. З'являється незвичайна легкість і активність.

ВАЖЛИВО:
Не приймайте грибний кефір в періоди активного лікування ліками. Проціджений кефір можна використовувати на оладки, в сир, протирати руки, обличчя і т.д. Найкраще, якщо Ви візьмете собі за звичку щодня випивати по 1 склянці домашнього кефіру перед сном.

повернутись наверх

життєдайні властивості тибетського молочного гриба

Молоко містить всі необхідні людському організму поживні компоненти в потрібному співвідношенні. При окисленні молока мікроорганізмами тибетського гриба якість продукту на багато поліпшується. Отриманий після сквашування тибетський кефір володіє сильною сокогонною дією. Це пояснюється вмістом в кефірі молочної кислоти, казеїну, спирту і вуглекислоти. Як відомо, молочна кислота надає напою певні приємні смакові якості, а також визначає його дієтичні та профілактичні властивості. Вона активізує виділення травних ферментів в кишковий тракт і стимулює їх дію. Крім того, молочна кислота сприяє засвоєнню фосфору і кальцію організмом.

Корисну дію молочного кефіру грибка обумовлено його пригнічувальною дією по відношенню до ряду мікроорганізмів, в тому числі і до хвороботворних. В основі такої дії лежить здатність гриба крім молочної кислоти виробляти речовини, які припиняють розвиток шкідливих бактерій в кишечнику, а саме перекис водню, оцтову і бензойну кислоти і ряд інших, що призводить до гальмування гнильних процесів і припинення утворення токсичних продуктів розпаду.

В результаті молочнокислого і спиртового бродіння вміст більшості вітамінів в кисломолочних продуктах зростає, за винятком ніацину. Сквашене тибетське молоко набагато швидше перетравлюється, ніж натуральне, що відбувається за рахунок зміни головних складових частин вихідного продукту. Люди, які не засвоюють лактозу молока можуть вживати ферментовані молочні продукти без ризику кишкових розладів, так як вміст лактози в таких продуктах різко падає завдяки дії мікрофлори закваски.

В процесі сквашування в тибетському кефірі накопичуються органічні кислоти, вільні амінокислоти, ферменти, антибактеріальні речовини, вітаміни. Поживна цінність кефірів визначається вмістом в них білків, вуглеводів, вітамінів і мінеральних солей, які знаходяться в легко засвоюваній для організму людини формі. У кефірах міститься близько 250 різних речовин, 25 вітамінів, 4 види молочного цукру, пігменти та велика кількість ферментів. Живильні речовини кефіру добре засвоюються, а також стимулюють засвоєння поживних речовин інших спожитих за прийомом їжі продуктів.

Грибний кефір містить величезну кількість живих клітин, в основному молочнокислих бактерій, а якщо бути точнішим, до мільярда в кожному грамі, або до 1-2% маси продукту. Не варто забувати, що кисломолочні напої в дитячому харчуванні займають особливе місце, так як у порівнянні з сухими сумішами володіють більш високою фізіологічністю. При споживанні такого кефіру у дітей знижується алергічна реакція.

повернутись наверх

користь речовин кефіру тибетського гриба

В 100 г кефіру, отриманого шляхом сквашування звичайного молока тибетським кефірний грибом, містяться:

  • вітамін «A» – від 0,04 до 0,12 мг (добова потреба людини складає близько 1,5-2 мг) – вітамін «A» необхідний для шкіри і слизових оболонок, попереджаючи розвиток онкологічних та інфекційних захворювань, а також порушення зору. Він зміцнює зуби і кістки, попереджає розвиток запальних процесів, підвищує концентрацію уваги;
  • актиноїди (каротиноїди), перетворюється в організмі у вітамін «A», від 0,02 до 0,06 мг;
  • вітамін «B1» (тіамін) – близько 0,1 мг (добова потреба становить близько 1,4 мг) – тіамін попереджає нервові розладі має болезаспокійливу властивість;
  • вітамін «B2» (рібофламін) – від 0,15 до 0,3 мг (добова потреба близько 1,5 мг) – Рибофлавін (вітамін «B2») – запорука бадьорості і гарного настрою протягом дня;
  • вітамін «B6» (піридоксин) – до 0,1 мг (добова потреба – близько 2 мг) – Піридоксин (вітамін «B6») сприяє роботі нервової системи і більш повному засвоєнню білків в шлунку;
  • вітамін «B12» (кобаламін) – близько 0,5 мг (добова потреба – близько 3 мг) – Кобаламін (вітамін «B12») попереджає розвиток захворювань кровоносних судин;
  • ніацин («PP») – близько 1 мг (добова потреба становить близько 18 мг) – ніацин попереджає дратівливість, захворювання кровоносних судин та інфаркт міокарда;
  • кальцій – 120 мг (добова потреба близько 800 мг) – Кальцій необхідний для нервової системи, зубів, а також кісток; є засобом для профілактики остеопорозу;
  • залізо – близько 0,1-0,2 мг (добова потреба від 0,5 до 2 мг) – залізо попереджає депресивні стани, розлади нервової системи. Воно необхідне для зміцнення нігтів, поліпшення кольору шкіри і відновлення життєвої сили волосся. Варто відзначити, що чим вище жирність цього кефіру, тим вище і вміст заліза в ньому;
  • йод – близько 0,006 мг (добова потреба близько 0,2 мг) – Йод нормалізує функції щитовидної залози;
  • цинк – близько 0,4 мг (добова потреба близько 15 мг). Крім цього, кефір стимулює засвоєння цинку, вже наявного в організмі;
  • фолієва кислота – на 20 % більше, ніж у молоці. Фолієва кислота являє велике значення в призупинення процесу старіння людського організму і його захисту від раку. Вона також необхідна для відновлення крові і вироблення антитіл; особливо важлива в період вагітності жінок. Чим жирніший кефір, тим більше в ньому фолієвої кислоти;
  • молочні бактерії (лактобактерії) – відповідальні за здорову мікрофлору кишечника людини;
  • дріжджоподібні мікроорганізми (не варто плутати їх з харчовими дріжджами. Сучасними дослідженнями встановлено, що харчові дріжджі, що додаються в хлібобулочні та кондитерські вироби, сприяють розвитку ракових клітин і пригнічують здорові клітини організму) – Дріжджоподібні мікроорганізми відповідають за здорову мікрофлору кишечника людини;
  • спирт – Спирт міститься в кефірі в дуже малій кількості і попереджає розвиток серцево-судинних захворювань;
  • вітамін «D» – Вітамін «D» зміцнює зуби і кістки, стримує розвиток запальних процесів, підвищує концентрацію уваги;
  • багато корисних для людського організму ферментів , кислот (у т. ч. вуглекислота) , легко засвоювані білки, полісахариди – вуглекислота збуджує апетит. Полісахариди очищають організм від отруйних речовин, регулюють рівень холестерину в крові. Білки покращують засвоюваність мінеральних речовин;
повернутись наверх

лікувальний вплив молочного гриба з користю для організму

1) Шлунково-кишечний тракт. Наш раціон – це так звана «мертва» їжа, яка не перетравлюється повністю а гниє в нашому шлунково-кишечному тракті, утворюючи яди, які не тільки скорочують наше життя, але й вбивають нас зсередини. Тибетський молочний гриб без жодного перебільшення і є той еліксир, який здатний допомогти у вирішенні цієї проблеми. Кефір, який виходить за допомогою сквашування звичайного молока живим грибом, приводить мікрофлору шлунково-кишкового тракту в належний вигляд, усуває безліч інших проблем нашого організму. Він навіть нейтралізує і виводить з організму ті самі яди, які утворюються внаслідок гниття їжі в кишечнику і, які до його прийому, всмоктувались в кров і через кровоносні судини отруювали абсолютно всі клітини.

2) Алергія. Тибетський кефірний грибок є природним засобом проти будь-якої алергії.

3) Атеросклероз. При атеросклерозі вживання грибного кефіру зупиняє вапнування стінок капілярів.

4) Ожиріння. Людям з надмірною масою тіла важливо буде дізнатися, що настій молочного гриба справляється з ожирінням. Він усуває надмірну вагу найбільш безпечним для людини чином – за допомогою нормалізації обміну речовин. У тому числі напій чудово справляється з ожирінням, оскільки розщеплює жири не до жирних кислот, які накопичуються в печінці і там знову перетворюються на жири, а перетворює їх до більш простих сполук, які потім виводить з організму.

5) Грибний кефір підвищує тонус і внутрішні резерви організму, сприяє його омолодженню і очищенню.

6) Тибетський гриб також виводить з організму людини сполуки важких металів, які потрапляють в організм разом із забрудненим міським повітрям, а нерідко і з водою з міського водопроводу. З його допомогою видаляються солі, що відклалися в суглобах, ним же розчинені камені з нирок і жовчного міхура, хвороботворні, патогенні мікроорганізми, а також інші небезпечні для нашого здоров'я сполуки.

7) У результаті численних досліджень було доведено, що молочнокислі бактерії запобігають розвитку раку. Вони спонукають імунну систему мобілізувати всі сили організму на боротьбу з раковими клітинами. Лабораторні експерименти показали, що молочнокислі бактерії, які в великих кількостях містяться в кефірі, нейтралізують дію ферментів, котрі є головними джерелами розростання ракових клітин в кишечнику. Доведено, що молочнокислі бактерії перешкоджають розвитку раку молочної залози і раку товстого кишечника, а також сприяють лікуванню даних хвороб. Медики вважають, що щоденне вживання кефіру в кількості 400-500 г. є ефективною мірою профілактики раку.

8) Пильна увага учених була зосереджена на полісахаридах, які містяться у великій кількості в кефірі. Результати досліджень свідчать про те, що кефірна культура знешкоджує наявні в організмі токсини і знижує в достатній мірі рівень холестерину в крові. Отже, кефір є хорошим профілактичним засобом проти дії на організм отруйних речовин. Курцям і тим, хто страждає надмірною масою тіла, необхідно включити кефір в свій щоденний раціон.

9) Варто відзначити, що, незважаючи на вхідні до складу кефіру кислоти, він належить до нейтралізуючих кислоту продуктів харчування. Кефірний грибок сприяє утворенню важливих ферментів, завдяки яким в шлунку утворюється менше кислоти, що викликає відчуття печіння, нормалізує кислотність шлункового соку.

10) Після перенесених важких операцій і лікування антибіотиками відновлює корисну мікрофлору кишечника. Для цього необхідно вживати по 0,5 л (дітям – 0,2 л) кефіру щодня, під час прийому антибіотиків рекомендується запивати таблетки грибним кефіром або пити по півсклянки кефіру після кожної ін'єкції.

11) Корисний кефір і при захворюваннях серцево-судинної системи. Здавалося б, яке відношення може мати кефір до серцевих нездужань? Вся справа в тому, що важкозасвоювана їжа дає навантаження на серце, яке реагує на будь-які процеси, що відбуваються в нашому організмі. Якщо ж в серцевій діяльності відбулися небажані порушення, то будь-яке, в тому числі і харчове, навантаження буде посилювати хворобливі явища. Кефір же, засвоюється без будь-яких ускладнень, не обтяжує серце, а, навпаки, полегшує його діяльність, допомагаючи організму засвоювати їжу, на перетравлення якої він витрачає значно більше сил. При серцево-судинних захворюваннях рекомендуються спеціальні дієти, що включають в себе поживні і досить легко переварювані продукти, але й вони вимагають зусиль у процесі засвоєння. Сам кефір засвоюється дуже легко і ще створює решті їжі сприятливу для переробки середовище.

12) Необхідний молочний гриб і людям, що страждають на цукровий діабет. Ці люди змушені багато в чому себе обмежувати, стосується це значною мірою і харчових продуктів. Одна з таких неминучих заборон пов'язана із вживанням харчового цукру. Багато напоїв, що постійно нами вживаються, включають в себе цей компонент. Звичайно, можна пити чай без цукру, несолодкий компот або обмежуватися газованою водою. Якщо говорити тільки про корисність, не беручи до уваги смакові якості напоїв, то на цьому можна було б і зупинитися. Однак мова йде не тільки про те, як не збіднити і так вже обмежений харчовий раціон, а й про те, щоб отримувати задоволення від використовуваних напоїв. Якщо ж напій не тільки смачний, а й корисний, покращує самопочуття, то й перенести відсутність популярних солодких десертів набагато легше. Кефір цілком задовольняє цим вимогам: він і смачний, і корисний, а що стосується нестачі цукру в харчовому раціоні хворого, то він успішно заповнюється фруктозою – речовиною, що містяться в багатьох фруктах, яка по солодкості перевищує харчовий цукор в 2 рази. Повертаючись до кефіру, знову відзначимо його здатність легко засвоюватися організмом, що становить один з основних ознак дієтичної їжі. А при цукровому діабеті дієта необхідна. Не менш важливо в даному випадку і те, що кефір полегшує процеси засвоєння їжі, про що ми неодноразово говорили у зв'язку з іншими розладами здоров'я.

13) При холециститі, захворюванні, викликаному запальним процесом в жовчних шляхах, відбувається порушення функціональних здібностей органів травлення, – погіршення обмінних процесів і розвиток хронічної інтоксикації всього організму, яка поступово охоплює життєво важливі органи. У процес запалення може залучатися і печінка. Іноді хвороба приймає хронічні форми з гострими кризовими моментами. Від усіх цих неприємних явищ виліковує сучасна медицина. Складається це лікування не тільки в прийнятті лікарських препаратів, а й у відповідній дієті, в якій кисломолочні продукти, зокрема кефір, беруть найактивнішу участь. При захворюванні жовчного міхура і жовчовивідних шляхів харчування людини ні в якому разі не повинно діяти на хворий орган дратівливим чином. Спочатку в цьому випадку рекомендується пити багато рідини, яка згодом поступово замінюється кисломолочними продуктами.

14) Кефір, будучи корисною і цілком безпечною для здоров'я їжею, є одним з основних продуктів харчування в реабілітаційний період після перенесених операцій і важких захворювань.

15) Кефірний грибок усуває головні болі а також нормалізує тиск, покращує сон і підвищує працездатність і здатність до концентрації (що важливо не тільки людям працюючим, а й учням), усуває втому.

16) Крім усього іншого гриб використовується в косметології як засіб, що сприяє омолодженню і відбілюванню шкіри, у тому числі розгладжує зморшки і усуває пігментні плями, зміцнює і стимулює зростання здорового волосся.

повернутись наверх

застосування цілющих властивостей молочного гриба в лікуванні захворювань

Тибетським молочним грибом була зацікавлена дружина відомого художника Реріха – Олена Реріх. Вона провела деякі біохімічні дослідження грибного кефіру і зробила висновок, що він містить велику кількість корисних речовин і не має схожих елементів з сучасними кефірами.

У першій половині XX століття дивними властивостями грибка зацікавився видатний лікар-травник Бадмаев. За його твердженням, настій цього гриба може творити чудеса – виліковувати алергічні захворювання, гіпертонію, цукровий діабет.

Дослідити вплив грибного кефіру при виражених формах атеросклерозу і підвищенні артеріального тиску зважився московський лікар М.М. Крупеник. Він встановив, що застосування настою молочного гриба викликає зниження кров'яного тиску у 29 з 35 хворих. У 1934-1936 роках на базі Смоленського медичного інституту і підвідомчій йому клініки було проведено дослідження дії настою на зниження цукру в крові хворих на цукровий діабет. Було встановлено, що зниження цукру в крові спостерігається вже на третій день застосування грибка, як у інсулінозалежних хворих, так і у інсуліннезалежних.

Увага вчених була зосереджена також і на полісахаридах, що містяться в кефірі. Результати досліджень свідчать про те, що кефірна культура знешкоджує наявні в організмі токсини і знижує рівень холестерину в крові.

У 1953-1957 роках в Петербурзі на базі лабораторії Першого медичного інституту доцентами П.А. Вахрушева і М.Н. Семенової була досліджена культура молочного тибетського гриба. Вони виявили біологічні особливості гриба, хімічний склад настою, стійкість бактерій до нього, його фізико-хімічні властивості, механізм його впливу на мікроорганізми. Детально було вивчено вплив настою на властивості патогенних мікробів і вплив деяких біологічних факторів на антибактеріальну активність кефіру, токсичні та інші фармакологічні властивості, в тому числі експериментальне та практичне застосування. Зокрема, доценти провели дослідження, присвячене вивченню впливу настою при лікуванні хронічного ентероколіту (на грунті декомпенсації хронічного анацидного гастриту), на бактеріальну дизентерію типу Флекснера, Шига, а також у випадках клінічної дизентерії без виявлення певного бактеріального варіанту. П.А. Вахрушев і М.Н. Семенова стверджували, що лікування нативної рідиною анітрохи не поступається дії таких лікарських препаратів, як фталазол і левоміцетин.

В 1903 р. в клініці інфекційних захворювань здійснювалося лікування групи хворих у складі 41 людини. З цієї кількості хворих: 11 чоловік мали гостру форму дизентерії, 25 страждали колітом і ентероколітами різної етіології, 5 – загостренням хронічної дизентерії. Незабаром після початку лікування грибним кефіром у хворих помітно покращилося загальне самопочуття, зменшилися болі в животі, температура у 15 хворих з 17 знизилася до оптимальної норми протягом першої доби з дня початку лікування. Повна нормалізація дефекації у 60% хворих наступила в перші п'ять днів після початку прийому курсу лікування, у решти в середньому на 10-й день. Курс лікування хворого на гостру дизентерію припускав в середньому сім добових доз (добова доза дорівнює 100 г препарату). Середня тривалість перебування в лікарняній палаті хворих була дещо нижчою, ніж при лікуванні антибіотиками та сульфаніламідами. У більшості хворих бактеріальне очищення кишківника наступало протягом перших 5 днів від початку лікування, у решти – протягом 10 днів. З розвитком мікробіології були науково обгрунтовані дієтичні, а з відкриттям антибіотиків і лікувальні властивості цих продуктів.

Велика заслуга в цьому належить великому російському фізіологові і мікробіологові І.І. Мечникову. Він стверджував, що чим більше мікробів в кишечнику людини, тим більшим джерелом зла вони стають, що в кінцевому підсумку помітно скорочує перебування людини на землі. Мечников встановив, що з товстого кишечника йде практично хронічне отруєння і веде тільки до передчасного старіння організму, але робить цю старість патологічної і більше того, болючою. Прийшовши до таких висновків, Мечников почав шукати засіб для боротьби з передчасним старінням. Для дезінфекції кишечника він пробував застосовувати різні антисептичні засоби, але задовільних результатів це не дало. Вивчаючи бактеріальну флору кишечника новонароджених, вчений дійшов висновку, що молочнокислі мікроби в значній мірі гальмують розвиток гнильних бактерій і, як наслідок, придатні для споживання. Так він зацікавився дивовижним болгарським кисляком і отримав бактерії бродіння цього кисломолочного продукту в результаті своїх досліджень з продовження людського життя. В даний час паличка, виведена Мечниковим, культивується в Болгарії в Інституті протиракової терапії (Софія). Пару років тому група вчених поставляла з Болгарії закваску «міліла» – так назвали продукт на честь Мечникова. Спосіб приготування «міліла» був розроблений безпосередньо з виведеною Мечниковим закваски і був досить простим, але вимагав великої точності і ретельності в приготуванні. Можна було його отримувати в домашніх умовах раз за разом у звичайному термосі протягом тривалого періоду часу (84 дні). Після цього необхідно було оновити закваску.

Цей продукт вивчався ентузіастами, і з лікування багатьох захворювань були зроблені деякі спостереження: у першу чергу, стосуються шлунково-кишечного тракта. Також були зібрані відомості про профілактику і лікування онкологічних захворювань, атеросклерозу та ін. За твердженням Мечникова, цей продукт дійсно стоїть абсолютно відокремленно серед великої кількості молочнокислих продуктів і має воістину цілющі властивості. У Росії дослідження до того часу були забуті, однак болгари знову згадали і відродили дивовижний грибок і переконалися, що це не що інше, як похідне тибетського молочного гриба.

повернутись наверх

протипоказання до застосування молочного гриба

• кефір молочного грибка має протипоказання до вживання людям при бронхіальній астмі • протипоказано вживати настій з алкоголем • гриб забороняється поєднувати з лікуванням, в якому застосовуються фармацевтичні препарати

повернутись наверх

© zooglea - 2012 ® зооглея - 2012

грибы и грибные места

Рейтинг@Mail.ru